Моят път в Йога
За моя път към йога.

Моят път в йога започна мистично с едно много дълбоко преживяване. По време на йога практика, която посещавах тогава, получих вдъхновение или видение – видях и усетих себе си като йога учител. Това беше толкова силно и завладяващо, че може би около 5 минути аз преподавах, в залата нямаше друг учител за мен, учителят бях аз. Цялото ми тяло и ум бяха подчинени на това. Сякаш някой ми беше взел ума и го беше подменил – не зная точно какво беше, но зная, че това промени целия ми живот! Това усещане беше толкова магично и силно, макар да ми се струваше налудничаво тогава. Към онзи момент се занимавах с бизнес и никога не съм си представяла и желала да съм учител по йога.
Но явно, моят договор с Вселената е бил такъв.

Така йога започна да идва все повече при мен, без дори да я търся, докато един ден започнах да преподавам и животът ми стана йога.
Преминах редица обучения по йога, използвах магията на различни стилове, доверявах се всеки път на Вселената, защото знаех, че тя мъдро ме води.

Завърших обучение към Българска федерация по йога – НСА, където се срещнах със системата Шивананда йога. Имах възможността да се докосна до едни от най-светлите учители в България и да направя първите си стъпки като преподавател. След това последваха пътувания в Индия, срещи с други прекрасни учители, обучения по Ащанга и Виняса Флоу /RYT Yoga Alliance/. Имах възможността да се докосна до дълбоката философия на изтока, изучавайки Багават Гита в Индия. Преминах обучение по Аюрведа, което ми позволява да познавам по-добре хората и да съобразявам практиките си с определените доши. Завърших психология, а другото си хоби – астрологията, също превърнах в работа, която обожавам.

И така под мъдрото ръководство на Бог, намерих своето призвание. Превърнах хобитата си в начин на живот и сега празнувам живота всеки ден и не спирам да благодаря.

За предаването на знанието

Аз съм само инструмент в ръцете на Бог чрез, който хората се вдъхновяват.

След като дълго време се обучавах, преподавах, срещах се с много учители, лутах се, успях да намеря и разбера, че йога е вътрешно усещане, нещо, което носиш в себе си. Или го носиш или не.

Разбрах, че моята роля е да предавам древното знание.

Усетих и разбрах, че нищо от това, което преподавам, не се ражда и не идва от мен, то идва чрез мен, аз съм само инструмент в ръцете на Бог. Това беше толкова освобождаващо и в същото време вдъхновяващо.

За мен това беше големият катарзис в учителстването, когато разбрах, че аз не преподавам, аз предавам знание – аз не уча, аз вдъхновявам.Понякога емоцията в часовете ми е толкова силна, че се случва да се насълзя от радост. Чувствам се така, сякаш съм се завърнала у дома си. Много дълго време съм търсила и – ето, сега съм у дома си. В залата и сред хората, аз се чувствам у дома.

За моя стил йога - Art of Yoga

Това е моят стил, моето вдъхновение, моята страст. Това е един час, в който творим с телата си. Във всеки час се любуваме на съвършеното си тяло. Винаги казвам:

“Представете си, че рисувате. Тялото е четка, с която творим живота си. Наслаждавайте се на всяко движение, чувствайте, обичайте тялото си. Правете любов със собственото си тяло. Връзката с тялото е най-важната, това е най-съкровената, мистична и любовна връзка, която преживяваме. Тялото ни, е най-верният учител, то е много по-мъдро от който и да е учител. Чувствайте го и то ще ви се отблагодари.”

От няколко години открих и магията на танца. Движенията от танца са толкова близки и преплетени с йога. Винаги съм знаела, че йога, танцът и движението са моят живот. Така стилът ми стана още по-женствен, чувствен, изпълнен с много нежна, спокойна, приемаща енергия и в същото време, ползвайки магията на Ащанга – динамичен, изискващ много силна мъжка енергия и концентрация.

За мен е удоволствие, магия, вдъхновение всеки път, когато застана на постелката пред зала пълна с толкова красиви души, всяка носеща в себе си цялата Вселена.

Имам удоволствието да си партнирам с 

Аделина Кирилова, Registry ID: 158308